小猫子減肥網 瘦身是終生事業

首頁首頁  日曆日曆  常見問題常見問題  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入  

女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!

向下 
前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步
發表人內容
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

文章總數 : 204
年齡 : 31
注冊日期 : 2008-11-19

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周二 10月 26, 2010 1:55 am

25/10 --- 105 lbs

目標: 95 lbs

睇返張相真係要換了~因我現在是短髮的~!

又一段長時間冇打日記了 .....
不過都有keep住上黎睇下其他人既日記
我冇點重過~都冇點輕過
之前友人食左隻減肥藥~佢瘦左好多~3日減3磅 Shocked
心思思食左4日~第5日之後又唔記得左食~就不了了之了~
不過諗返對我呢d由細食藥食到大既人至言應該都冇咩效 ...... 算吧啦~而且我超討厭食藥

其實我唔明點解搞咩活動都唔預我~~次次都係事後先知~~
可能佢地已經唔當我係個堆既一份子啦~

月中又quit左份臨時工~
搵左少少快錢~
之後個一個星期既生活真係好悶好難頂~
11月幫heihei搵左幼兒園之後應該會搵返份唔超額既工hea返一頭半個月先

真係好悶呀~~又成日訓唔著
不過挨夜可能係令我冇點重既原因 .....

今日我整左綠豆沙梁生讚不絕口 .....
不過奶奶話涼唔比我食 ..... 所以我冇食~
算~過幾日整紫米露先~
最近愛上煲湯水~其實自己唔太like食~
不過唔緊要啦~反正有梁生幫我清左佢~呵呵

榆女孩 在 周二 10月 26, 2010 3:04 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周二 10月 26, 2010 3:03 pm

26/10 --- 105 lbs

目標: 95 lbs

見反正無聊~不如又寫下飲食dairy吧~~

10:30 奶奶煮既唔知咩茶1大碗 , 蛋1只 , 檸檬夾心餅2塊
15:00 @椰林閣 黑椒牛柳意粉1碟 , 凍O水1/2杯
20:00 @PHD PIZZA 1件 , 意粉少許 , 脆薯角5件 , 湯少許 , 維他奶1杯

最近喝維他奶喝上癮~~

PHD真係超抵~~
千島海鮮PIZZA大批1個 + 迷你批1個 + 意粉1個 + 脆薯角1盒 , 湯1個
外賣自取加埋都係$104 !!! D PIZZA仲要好食過PIZZA HUT !!! (明明係同一集團~~唔知點解PIZZA HUT仲差)
4個人食都已經飽哂~~
PHD既脆薯角超好吃~~
真係成舊薯仔整~~
依家自取半價$6一大盒真係超抵~~
不過千萬不能上癮~!!!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周三 1月 26, 2011 1:09 pm

26/1
好耐冇打日記了…咁岩尋晚同上一篇一樣…食左Phd ge pizza
不過已經覺得冇咁好食了

呢段日子都返過幾份工…
玩電話啦…萬寧…大家樂Clerk...全部都係Pt...包括依家個份
最討厭大家樂...好刻薄…
咁多份最鍾意依家個份…返四個鐘已經有二百蚊日…
不過我未做過shipping呢行…所以對我而言都幾難...
所有文件都係英文…睇到…@@
Anyway~我會加油~
希望可以係呢間公司學多啲野…對將來搵工都會有幫助...
希望上司唔好嫌棄我咩都唔識…咩都要問同教啦…

突然想去讀返啲書…短期課程嗰啲…上網搵下先
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周四 2月 24, 2011 11:59 am

24/2 --- 106 lbs

1)每天不能過1000 kcal
2)戒夜訓 ... 要一點前睡覺
3)記得吃鐵丸
4)每日8杯水

11:30 低糖豆漿400ml (204 kcal)
15:00 檸檬味雪芳蛋糕1個 (280 kcal)
18:30 放題@五味鐵板燒 ... 食左好多 ... 不能盡錄 (800 kcal)

水: 6杯+2杯蘋果茶+1杯芒果汁

梁生昨晚說我好像又肥了
突然有點動力~~減肥啦~~肥婆 !!!

2日沒有便便了~~希望豆漿能幫我~~
不過飲完真係好凍 ... 早知叮返熱飲啦~~

岩岩想起今晚食放題~~
唯有中下午食少d啦~~

食放題本來想節制d
但難得同梁生出黎食飯 ... 氣氛又好好 ... 不知自覺食左好多 ...
雖然對比其他放題d野食好似少dd ...
不過之前團購$92一位咋 ... 真係好抵呀!!!
完全冇漏單~~食足2粒鐘!!!
有油甘魚刺身完全係意料之外 ... 仲有甜蝦 ... 紫芋餅 ... 炸薯蝦 ... 蘋果茶都好正!!!

食左咁多 ... 唯有 ... 聽日再開始減啦~~哈哈
不過我至少仲會去食多2次呢 ... 因為仲有6張卷~~肥胖 ... 到時先算啦~~哈哈 XDDD
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周五 2月 25, 2011 3:30 pm

25/2 --- 106 lbs

3)記得吃鐵丸
4)每日8杯水

11:30 光身麵+生菜共1碗 (300 kcal)
18:00 香芋批+豬柳蛋漢堡(無食半塊包)(650 kcal)
20:00 米粉+龍蝦丸3粒+菜共2小碗 (500 Kcal)

水: 7杯+1碗湯

終於有便便了=]
尋日仲係2點先訓到 !!!!

今日去左買貴bra ... 先知自己係34F
著住個價值$4XX既Bra ... 完全唔覺同平時買個d百幾蚊貨有咩分別 ...
好彩團購平好多 ... 算啦~~

一到夜晚就好餓 !!!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周六 2月 26, 2011 11:03 pm

26/2 --- 106 lbs

3)記得吃鐵丸
4)每日8杯水

11:30 白粥1小碗 (60 kcal)
17:00 燒鴨4件+瀨粉1碗+紅豆冰半杯@美心, 蜜蜜燒雞翼1只+葡tart1個+細磨菇飯@KFC (1000 kcal)
20:00 豆+魚少許+豬肝4片共1小碗 (200 KCAL)
23:00 cheese cake1小片, orange & passionfruit juice 375ML, 百力滋5支(300 kcal)

水: 7杯

今日帶左heihei去公園玩~~
之後梁生收工打黎話想食tea~~一齊走左去食~~
食完美心梁生話唔飽 ... 之後又去食kfc ...
打返出黎先知原來食左咁多野 .....==

我既減肥動力 ...... 回來呀~~~~~~
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周日 2月 27, 2011 9:10 pm

27/2 --- 106 lbs

3)記得吃鐵丸
4)每日8杯水

11:30 自家咸魚雞粒菜粒炒飯1碗 (250 kcal)
16:00 肉絲炒麵2碗 (600 kcal)
20:00 排骨2粒+飯共1碗, 菜半碗 (350 KCAL)
其他 迷你一口cheese cake

今日又同梁生食tea ... 肥~~~

其實我唔係冇重過 ... 我只係冇磅過 ...
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周二 3月 01, 2011 2:26 pm

1/3 --- 106 lbs (NEW!)

3)記得吃鐵丸
4)每日8杯水

11:30 米粉+菜2碗 (450 kcal)

28/2 尋日食左好多野 ... 唔記得打 ... 忘記佢啦~~
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周日 4月 10, 2011 1:31 pm

有一種女人嫁給誰都幸福

我見到明依是在好友的聚會上,一個35歲的女人,中等姿色
,學歷也不高,卻嫁了個氣宇軒昂的好老公,他據說是碩士,
後來做傢俱生意發了家,結婚10年,有一個粉雕玉鐲的小女
兒,好友說完後半妒半羨地感歎,嫁到這麼好的男人,明依真
幸福,我笑著不說話,想來她的故事不會這麼簡單。

幸福能力1 會做菜,會煲湯,會踏實過日子

明依嫁給老公的時候,他還是大學裏年輕的講師,站在講臺
上激情飛揚地大談犬儒主義和叔本華,台下的女生們多數是
沖著英俊老師來的,明依全身心的投入和迷戀這份感情,那
時候她當然不會去考慮臺上氣質非凡的男人名下只有一間20
平米的筒子樓宿舍。

婚後的現狀雖然不盡如人意,但如膠似漆的愛情可以彌補一切。
小倆口一起在公共用水間洗衣服,一人一頭擰床單;

在煙薰火燎的樓道裏做飯,飯後老公陪著她邊洗碗邊聊天;
週末手拉手去看場電影或是回婆家吃頓飯。

明依覺得小日子雖然清貧,但一樣覺得幸福甜蜜,她把眼光
從簡陋的家,樸素的衣裳,自己光禿禿的脖子手指上移開,

每月精打細算的捂著手中不多的錢把日子過好,明依做得一
手好菜,老公最愛喝她熬的湯,排骨燉蓮藕,鯽魚蘿蔔絲,
芋頭娃娃菜……

每次喝的肚兒圓圓才放下碗。看到老公簡單滿足的微笑,明依
覺得,這就是幸福。

幸福能力2 對婚姻別期望太高,少抱怨,少糾結於小事

懷上孩子的時候,老公的事業剛起步,天天周旋于客戶和朋友
間,請客吃飯,陪酒,陪玩,每晚不到深更半夜回不了家。

明依非常難過,面前的男人雖然還是熟悉的面孔,卻好像完
全換了一個靈魂。

他沒時間對著大肚子的老婆噓寒問暖,沒精力回應老婆的溫
存關切,在生活的殘酷考驗下,他還原了男人愛事業不愛美
人的本質,簡直就是一個工作狂。

明依覺得自己的溫柔克己完全白費了,眼前的男人已經不是
當初自己深愛的那一個,再勉強下去還有什麼意義?

定居美國的大姐回來看她,明依哭著告訴她:
老公給不了我想要的幸福,我想離婚。

大姐緘默,第二天給她帶來一本美國專欄女作家的暢銷小集
子,裏面有一句話讓明依有所觸動:有一種女人,不管她嫁
的是建築工人還是國會議員,她都有能力讓自己過得幸福。

沒錯,女人的幸福,為什麼要靠男人給呢?
每個女人,都應該有讓自己,讓家庭幸福的能力。

大著肚子的明依向父母求援,請媽媽過來幫忙買菜做飯,照
顧這個自己無力兼顧的小家。

她強迫自己不去想煩心的事情,每天吃好睡好,安心養胎;
她不再等老公夜歸,不再像以前那樣每天纏著他問長問短,
不再拿雞毛蒜皮的小事去煩他;

在他偶爾有空的時間裏讓他攙著自己散步,彼此取笑著對方
為孩子取名字。也怪了,一天天平靜安穩地過去,原本覺得
天昏暗地的生活,漸漸變得陽光燦爛起來。

女兒快3歲了,他們搬了新家。錢都花在房款上了,明依雇
了個油漆匠把牆一刷,購置了簡單的傢俱,就這樣湊合著先
搬進去了。

老公每天回家都能看到一點點新的變化:
客廳裏別致的燈罩是用硬紙殼蒙上米色暗紅碎花圖案的棉布做的;
自己到海南出差帶回來的椰子,吃剩的硬殼被巧妙改造成了
造型可愛的小豬撲滿;捲筒紙用完了,明依給簡芯細緻地裹
上了一層米白色亞麻細布,教女兒用蠟筆塗鴉,畫出五彩的
虹,綠的樹,藍色的河流,金色的太陽公公,這樣一個DIY
小筆筒擺在書桌上,做爸爸的每次看到心裏都暖洋洋的。

一個原本平凡的空間在明依手裏漸漸改頭換面,一天比一天
豐富,一天比一天有情趣。

幸福能力3 培養自己的興趣愛好,照顧好自己在前,不冷
落家庭在後

湯妮的出現差點兒擊碎了明依的幸福夢想。她是老公生意上
的重要合夥人之一,年輕,家境富裕,有生意頭腦和管理能
力,帶著一種咄咄逼人的美和氣勢。

湯妮明顯地向老公老公表示好感,根本不在乎他的已婚身份,
男人到了這種地步,不免有些心猿意馬,曖昧不明。

很多人都來向明依告密,有的是打抱不平,有的純粹為了看
熱鬧。

明依卻還是和以前一樣,看自己的書,種自己的花花草草,
照顧剛上小學的女兒。

在老公回家的時候,給他送上舒服的拖鞋;
在他起床洗漱的時候,提前給他擠好牙膏。
她對烹調的興趣越發濃厚,時不時來些新奇的花樣。

比如把香蕉切成小塊,澆上優酪乳,然後裹上全麥餅乾屑;
去鳳凰旅遊的時候學會了用蒜葉和新鮮芫菜加乾辣椒熗炒;
跟婆婆學會了做四川泡菜。

種種小創意讓在外面吃慣了大魚大肉的老公回到家來就會
忍不住多添一碗飯,贊一句,還是家裏的菜好吃。

明依把週末的時間精心策劃起來,老公有空的時候,帶上孩
子,開車到附近的農家樂,踏青,看紅葉,老公沒空陪她,

她就自己帶著女兒去兒童樂園,或是看最新上映的動畫大片。
每次娘倆兒都開心的手牽手回家,女兒歡聲笑語,明依紅光
滿面。

老公終日擔心,如果明依提出那個難堪的問題,他不知道該
如何回答。但明依開開心心地過自己的日子,從來不多問一句。
當然明依也有變化:她恢復了幾分婚前活潑可愛的樣子,穿衣
打扮越發精緻;她參加了瑜伽課,學打網球;

她組織姐妹旅行團去尼泊爾,回來容光煥發,給女兒帶回一
條手工繡花的小裙子,送老公一個烏木鑲銀的煙灰缸;

她甚至開始學習英文,居然可以磕磕巴巴地和美國網友聊天!

這個跟了自己10年的女人身上原來還有那麼多自己不瞭解的
特質和能量,這一切都讓他感覺既陌生又熟悉,並深深為之
吸引。

湯妮的事情居然就這麼慢慢地淡了,沒了,女友去看明依,
崇拜無比地追問她處理方式。明依笑說,見怪不怪,其怪自敗。

以前我老覺得嫁個好老公就能幸福,現在看起來,
女人的幸福不是靠男人給的。

女人要有讓自己幸福的能力。熱愛生活,照顧好家庭,不冷落
自己,這才是女人真正的幸福。

這話有道理,一個家庭幸不幸福,80%以上取決於女主人。
有能力讓自己幸福,有能力給男人幸福,才是聰明的好女人。
非常喜歡這樣的一個故事

遇到什麼不開心的事情或者想不通的事情就翻出來看一下
然後學著釋然

人最大的幸福應該是自己給的
尤其是女人
生活從來都不乏色彩
只是有時候我們會被悲傷仇恨嫉妒蒙蔽了雙眼
一頭紮進去不願意出來
畫地為牢
一遍又一遍地重複自己的悲傷
其實女人不必如此
不用委屈著自己的心情
快樂永遠不缺少理由
沒有誰必須是誰的太陽或月亮
也沒有誰離開誰就會窒息而亡
學著自己給自己製造快樂和幸福
用自身的魅力去吸引著別人
而不是死纏爛打地拖著某人學著去理解去體諒
學著去遺忘一些不愉快的事情
學著放棄糾纏於雞毛蒜皮的小事
學著忍耐淡然
學著忽視表面的不安
學著深信愛著的人
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周日 4月 10, 2011 1:57 pm

最近看完以上一篇文章,感觸很深

我真的覺得自己不能再這樣 ...

"有一種女人,不管她嫁的是建築工人還是國會議員,她都有能力讓自己過得幸福"

幸福是可以自己創造的 ...

記得18歲時改名時,因為霍小姐的一本書,我決心罷脫過去的自己

失蹤不見朋友,多看對自己有益的書

四個月,我成功減去30 Lbs,學了打扮,還改掉很多壞習慣

想不到多年婚後,我不知覺變回過去,還自以為理所當然的

友人說得對 ... 一個人自卑先至會覺得人地睇唔起佢

剛開始做一個師奶前,我還努力的告訴自己,做一個師奶並不容易,不是每個人願意做和做到,我還曾經愚蠢為此而沾沾自喜。

不知不覺我連自己變成一個自己也看不起的師奶也不自知。

我決心罷脫這樣的自己!

私底下我仍然可以精打細算 ... 為應該節省的省下來

但不能再如此外露 ... 滿口滿身也充滿著師奶味

不能再用heihei作藉口而不打扮,覺得婚後不愛美是理所當然

不抱怨,EQ要高一點,少糾結於小事

為自己培養多一點興趣

要多吃健康的食物,脾氣也會少一點

少說話,多微笑

只向前看,不回頭望

為自己製造快樂和幸福

梁生,我會努力!我會令你找回未婚前你所認識的 ... 快樂美麗斯文溫柔的我!!!

回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周三 4月 13, 2011 2:56 am

12/4

B: 橙1/4個
L: 白麵包1片﹑恰蛋1隻
T: 麥芽糖餅6片 (太好食喇~~呢個已經係我連續1個星期既TEA ... 暫時仲未厭)
D: 玉米半杯﹑菜心1大碗(加少蠔油)﹑9菜餃4隻
其他: 原味cream puff@Beard Papa Sweet 1個 (雪櫃仲有1個 ... 心情不好總想吃甜的)﹑四洲紫菜6包

我得承認我EQ的確不夠高~~
我已經好努力努力 ...
但聽到佢個句: 我都有阿媽生架!!!
我真係忍唔住 ... 依家係邊個恰邊個丫???
我唔洗碗??? 我朝朝早洗緊d乜???
真係完全唔想再同呢d背後成日搞小動作既人講野 !!!

為左唔再挑戰自己既底線~~我決定以後唔再同呢家人同桌食飯~~
順便減返生完阿仔個10 lbs !!!
反正佢煮既野完全唔係我口味~~

聽日返外家食飯~~好掛住阿媽煮既"食送"~~HEHE
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周四 4月 14, 2011 3:28 pm

14/4 --- 104 lbs

B: 芒果近1個
L: 光身面1個﹑菜心1大碗(加少蠔油)
T: 瑞士蓮朱古力1粒, 麥芽餅3片, Cream Puff 1個
D: 魚肉釀青椒4件, 茄子6件, 酸梅鴨2件
其他: (宵夜)益力多1支 , 蝦片45G

尋日唔記得打~~算了~~
不過尋日返屋企食飯好開心~~暢所欲言!!! 不知不覺吃多了 Laughing

晚上11時 ... 好想食m記 ... 食蝦片當成薯條 !!!

榆女孩 在 周五 4月 15, 2011 3:10 pm 作了第 1 次修改
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周五 4月 15, 2011 3:09 pm

15/4 --- 104 lbs

B: /
L: 光身面1個﹑菜心1大碗(加少蠔油)
T: 瑞士蓮朱古力1粒, 自家火腿三文治半份
D: 蛋1只, 蝦沙津1份+咖哩薄餅@沙嗲王
其他: (宵夜)四洲甘栗60g

今晚同b媽食飯~~又一晚暢所欲言 !!!

16/4 --- 104 lbs (點解仲唔落磅???)

B: 白面包(+少煉奶)1片
L: 雞子餅1個﹑花生餅1個﹑蛋tart1個
T: / (同heihei午睡中 ...)
D: 魚肉釀青椒4件, 茄子2件, 酸梅鴨2件
其他: (宵夜)四洲甘栗100g
凌晨3點... 梁生叫我陪佢食M記 ... 食左麥樂雞同薯條~~不過數量唔記得~~已經同紙巾壓走左好多肥油 Evil or Very Mad

heihei又病了...... 咳唔停~~

薰妹~~看了你的自白~~大家一齊加油呀=]

今午同heihei去公園曬太陽 ... 心思思買了雞子餅﹑花生餅﹑老公餅食 ...(仲有2個未食 ...)
好耐冇食過~~真係好好食~~
另外2個分2日食好了~~一次過食好肥呢~~
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周日 4月 17, 2011 5:45 pm

16/4 --- 103.5 lbs (個半磅唔通因為尋晚去完便便?!)

B: 烏冬20G﹑自家蝦水餃1隻
L: 酸梅鴨2件﹑菜心1大碗﹑甜豆小半碗
T: 老公餅1個
D: 自家製蠔油火腿甜豆蛋炒麵1碗﹑雞翼半隻﹑白粥1大碗
其他:
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周一 4月 18, 2011 3:28 pm

[quote="榆女孩"]16/4 --- 103.5 lbs (個半磅唔通因為尋晚去完便便?!)

B: 烏冬20G﹑自家蝦水餃1隻
L: 酸梅鴨2件﹑菜心1大碗﹑甜豆小半碗
T: 老公餅1個
D: 自家製蠔油火腿甜豆蛋炒麵1碗﹑雞翼半隻﹑白粥1大碗
其他: 果仁朱古力2粒
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周一 4月 18, 2011 3:36 pm

[quote="榆女孩"][quote="榆女孩"]16/4 --- 103.5 lbs (個半磅唔通因為尋晚去完便便?!)

B: 果仁朱古力1粒﹑heihei餵我食既甜餐包3啖>3<
L: 黑麥芽包3片﹑十字牌低脂奶1盒﹑芝麻酥1個
T:
D:
其他:

今晚可能又回媽媽家食飯
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周五 8月 19, 2011 3:42 am

19/8 --- 110 lbs

B:
L:
T:
D:
其他:

很耐沒磅過重 ...
直到早一兩日老闆說我胖了 ...
放工回家馬上上磅 ...
OOO ... 好久不見的11字頭大關 ... 110 lbs ...
又係時候發力了~~至少都要見返105磅!!!

朱古力奶要改為脫脂奶了~~
仲有介宵夜!!! 介下午茶!!!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周五 9月 09, 2011 3:18 am

我又忘記左呢度了 .....

不過唔係係咪真係好忙 ... 呢排出少左街

好自然輕返 ... 106 lbs

然後真的戒了朱古力奶 (之前真的上癮一日一盒!!!)

最近愛喝紅苺汁~~飲完個胃口好似冇咁大~~去便便又好

以前阿媽買左擺到過期我都唔肯飲 ... 估唔到依家會愛上

之前索性買白蘭氏活顏馥莓飲 ... 希望效果更好 ... 面色會好d ...

我只想身體健康 .........
回頂端 向下
檢視會員個人資料
dreamsky2046
4L碼肥美人
4L碼肥美人

文章總數 : 32
年齡 : 37
注冊日期 : 2011-09-16

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周二 11月 08, 2011 4:47 pm

工作忙到食飯時間都無?
工作壓力大令到腸胃差?
一種健康食品,可以改善體質之餘,仲可以減肥!
想健康啲,又可改善體質之餘,仲可以減肥!
想減肥?仲可以改善體質, 人都靚啲!
快啲click入以下網址:
http://beauty-dreamhk.9826.biz/w/contact.php
留下個人資料,會盡快回覆!
Very Happy Very Happy Very Happy
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周四 11月 10, 2011 2:52 am

我要重戰減肥!!

111 lbs了。。。睇上去係120—130

oh my god!!!

不過開始凍。。。又想揾籍口食野。。。特別係熱野

為左節儉啲呢排仲成日m記!!!

完全諗晤起自己之前可以一個冬季瘦左30磅!!!

依家我一覺得凍就好想食野。。。

晤理!一定要減!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周日 11月 20, 2011 1:14 am

13/11

去完長洲~~
食完海鮮大餐~~
到達呢幾年既最高紀錄!!! 113 lbs!!!
下定決心真的要開始了~~!!!

14/11 ~ 18/11

飲食情況唔錯~~除左有日同fd dinner食左2/3件cake~~其他都ok
日日至少1.5碗菜~~
便便都好好~平均日日至少都有1次 (平時3,4日一次都會)
不過因為呢一個月突然肥左~~加上飲多左凍野
period黎早左 ... 仲好痛~~
加上好忙~~so冇做運動

19/11

回落至108 lbs
諗左成個禮拜做咩運動~~最後今日選左做鄭多燕健身舞
做左45分鐘~~開住fan吹住都流左少少汗 ... 之後再做多20分鐘呼拉圈
本來呼拉圈想做多d~~不過有經驗開頭做唔可以做太多~~唔係第二日會痛死
聽日表哥marry~~中午酒店buffet~~應該會食多少少

鄭多燕話減肥的話首先將個磅送比你既敵人~~因為磅數係無意義
不過磅重係我既習慣~~冇辦法
見返10字頭~~心情好返好多~~
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周一 11月 21, 2011 3:16 am

20/11

回落至105 lbs
可能因為怕水腫而喝太少水的關係而輕了
表哥結婚,酒店中午自助餐
d野食cheap爆,刺身都冇
不過好餓所以都食到好飽
運動:同媽,妹逛mk 4個鐘
健身舞35分鐘加15分鐘呼拉圈
聽日繼續努力!
睡前磅是108磅
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周一 11月 21, 2011 5:15 pm

21/11

早上: 107 lbs
睡前: 106 lbs

目標係98 lbs!!!
不過唔係鬆身脂肪肥肉~~
而且結實d既!!!

今日起身d手腳都有d痛 ...
今晚要繼續加油!!!
不能懶不能放棄
懶一日就會懶好耐gala~~
我是不是輕得太快呢?
好怕輕得快肥得更快
會否食得太少?
呢個幾星期減肥暫時只覺得腳和肚腩瘦了少少
之前個肚腩仲大過上圍。。。依家好返啲

運動: 健身舞40分鐘加20分鐘呼拉圈
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周三 11月 23, 2011 2:03 am

22/11

早上: 106 lbs
睡前: 105 lbs (生完heihei既最低點!!!)

今日起身d手腳冇尋日咁痛 ...
不過返到公司晤知點解突然覺得痛左...

晤知點解依家食咩藥食完都覺得想嘔 ... 連鐵丸都係咁
聽日要繼續加油!!!
跳左健身舞之後~~日日都有得去~~唔知關唔關事 ...

運動: 健身舞40分鐘加20分鐘呼拉圈
回頂端 向下
檢視會員個人資料
榆女孩
3L碼肥美人
3L碼肥美人

發表主題: 回復: 女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!    周四 11月 24, 2011 2:47 am

23/11 --- day 10

早上: 105 lbs
睡前: 104 lbs

今日起身d手腳冇尋日咁痛 ...
不過到夜晚個人仲攰過平時~~
maybe因為心靈上都好有壓力

heihei哮喘冇發作剛好一個月~~然後又發作了!!!

今晚一家人出去食飯成10點先回家~~
有一刻想唔做運動~~
幸好最後都堅持了~~
做完運動即係有冇去~~感覺肚腩都細d~~
聽日要繼續加油!!!

問梁生覺唔覺我瘦左 ... 佢仍然係話一d都唔覺 ... 失望!

運動: 鄭多燕健身舞(有氧操)40分鐘加20分鐘呼拉圈
回頂端 向下
檢視會員個人資料

女子 月巴 口牙 !!! 三咸 三咸 三咸 !!!
回頂端 
3頁(共5頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2, 3, 4, 5  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
小貓子減肥網 :: 網友日記-
前往: